morir

recuperar el sentit trascendent del naixement i del morir és fonamental per tal que aquests trànstis esdevinguin camins de sanació i creixement en amor i consciència per a totes les persones implicades. 

cada cop som més els qui entenem la mort des d’una visió ampla i humanista, sabent que a un nivell profund el fet de néixer i el de morir - els dos extrems de la vida- estan connectats, i requereixen ser atesos amb la mateixa cura, i considerant la part sagrada que contenen un i altre. 

comptar amb un acompanyament espiritual i amorós en el procés de trànsit cap a la mort, sense judicis, laic si es desitja així, en aquests moments és un element determinant per què es pugui manifestar seu el caràcter trascendent i sagrat. 

amb l’arribada de la mort, la connexió amb altres persones vives s'han de trencar i acomiadar, de la mateixa manera que aquella connexió íntima amb la mare es trenca al moment de néixer. és un moment molt especial, de gran profunditat i que mereix ser honrat com a tal. la persona que deixa el pla terrenal mereix sigui com sigui poder viure aquest pas amb la millor qualitat humana i afectiva possibles. 

igual que en el naixement, després d’una separació/mort, cal elaborar una reorganització de les relacions. i també aquest pot ser un procés dolorós o complicat. l’acompanyant espiritual en aquest procés, la doula, ofereix també suport a les persones vives per refer la xarxa de connexions que ens fa sentir qui som, després de viure una mort propera. quan es rep recolzament per trobar noves formes de relacionar-se després d'una mort, la sanació i la integració del procés del dol pot èsser més fluida. igual que la doula de naixement acompanya en l'arribada, la doula en el morir ajuda i acompanya a la sortida. 

així doncs, morir i néixer són processos humans fonamentals: rebre nous membres a les famílies i comunitats, i dir adéu als que marxen. ajudar i sostenir a les famílies que experiementen aquests processos de la millor manera possible és una de les vocacions de la doula. el suport institucional (dels serveis mèdics o funeraris) pot ser suficient per algunes famílies, però és important que la gent sàpiga totes les opcions disponibles, i puguin comptar amb el tipus de recursos que ofereix una persona acompanyant espiritual o doula per aquests moments tan importants. 
si tens qualsevol pregunta, o desitges que t'acompanyi, 
 contacta sense compromís! 
info(@)doula.cat 
647 903 252