el meu camí

immersa en la vivència de la criança dels fills, cap al 2003 vaig descobrir una figura especial, unes dones que acompanyaven a les dones en aquesta etapa tan especial i sensible dels inicis de la maternitat. les doules.
i vaig ser part de la segona promoció de doules a casa nostra. érem poques, i ens va tocar fer una bona tasca de difusió escrivint articles, fent xerrades, explicant moltes vegades què podíem aportar. 

des de llavors, durant un grapat d'anys he après i experimentat en la pràctica què vol dir i què implica estar al costat de dones i famílies en un moment tan important de les seves vides, i tot el que aporta l'acompanyament amorós, respectuós i silenciós en un part a casa, a l'embaràs i també al postpart. després d'una etapa activa com a doula a Girona, de ser part de l'equip que va donar forma a la Asociación Española de Doulas (AED), de treballar amb un equip de llevardores a Girona acompanyant parts a casa, he seguit fent acompanyaments sobretot a dones embarassades i al temps del postpart.

a més les meves inquietuds personals m'han anat portant a formar-me en diferents àmbits de les teràpies naturals: homeopatia, fitoteràpia, biografia humana, genealogia, desprogramació biològica, etc.


després han arribat temps de profunda reflexió i canvis interns a nivell personal i familiar, i altra vegada més formació i indagació interna, en aquest cas experimentant amb l'ús de plantes enteògenes, formant-me en el coneixement profund d'aquestes eines que permeten accedir a racons insospitats d'un mateix, amb la música aplicada als estats modificats de consciència, la meditació i kundalini ioga, entre altres. crec que ara ja toca compartir també tot aquest nou coneixement i vivències.

el temps d'acomiadar la mare en el seu traspàs també ha estat una experiència clau a la meva vida, que m'ha permès rebre el regal de la comprensió profunda de que morir i nèixer són portals de la consciència. tot plegat m'ha portat  a disposar-me a l'acompanyament espiritual en el procés de morir, un camí que tot just comença.

sóc aquí ara, amb tot aquest bagatge i el d'abans, amb la presència de sempre, amb plena disponibilitat i el cor obert a compartir camins i moments: acompanyant a ser, i al mateix temps aprenent a ser.


Isabel Vidal Font
info(@)doula.cat
647 903 252