el meu camí

immersa en la vivència de la criança dels fills, cap al 2003 vaig descobrir una figura especial, unes dones que acompanyaven a les dones en aquesta etapa tan especial i sensible dels inicis de la maternitat. les doules.

llavors aquí pràcticament ningú sabia què eren les doules. de fet, em vaig formar en la segona promoció de doules a casa nostra. érem poques, i ens va tocar fer una bona tasca de difusió escrivint articles, fent xerrades, explicant moltes vegades què podíem aportar. 

des de llavors, durant un grapat d'anys he après i experimentat en la pràctica què vol dir i què implica estar al costat de dones i famílies en un moment tan important de les seves vides, i tot el que aporta l'acompanyament amorós, respectuós i silenciós en un part a casa, a l'embaràs i també al postpart.

a més les meves inquietuds m'han anat portant a formar-me en diferents àmbits de les teràpies naturals, eines que encara avui em són de gran utilitat. després d'una etapa activa com a doula a Girona, de ser part de l'equip que va donar forma a la Asociación Española de Doulas (AED), de treballar amb un equip de llevardores acompanyant parts a casa, he seguit fent acompanyaments sobretot a dones embarassades i al temps del postpart.

després han vingut temps de profunda reflexió i canvis interns a nivell personal i familiar, i altra vegada més formació i indagació interna, en aquest cas amb ús de plantes enteògenes (ayahuasca i altres), amb la música en estats modificats de consciència, meditació i kundalini ioga, entre altres.

sóc aquí ara, amb tot aquest bagatge i el d'abans, amb la presència de sempre, amb plena disponibilitat i el cor obert a compartir camins i moments: acompanyant a ser, i aprenent a ser.Isabel Vidal Font
info(@)doula.cat