el meu camí

immersa en la vivència de la criança dels meus dos fills, cap al 2003 vaig descobrir que existia una figura especial, unes dones que acompanyaven a les dones en aquesta etapa tan especial i sensible dels inicis de la maternitat.

llavors aquí pràcticament ningú sabia què eren les doules. de fet, em vaig formar en la segona promoció de doules a casa nostra. érem poques, i ens va tocar fer una bona tasca de difusió escrivint articles, fent xerrades, explicant moltes vegades què podíem aportar. 

des de llavors, durant un grapat d'anys he après i experimentat en la pràctica què vol dir i què implica estar al costat de dones i famílies en un moment tan important de les seves vides, i tot el que aporta l'acompanyament amorós, respectuós i silenciós en un part a casa, durant l'embaràs i també al postpart.

al mateix temps les meves inquietuds m'han anat portant a formar-me en diferents àmbits de les teràpies naturals, eines que encara avui em són de gran utilitat.

després d'una etapa activa com a doula d'embaràs, part i postpart a Girona, de ser part de l'equip que va donar forma a la Asociación Española de Doulas (AED), de treballar amb un equip de llevardores acompanyant també parts a casa, he seguit fent acompanyaments amb menys intensitat, sobretot a dones embarassades i al temps del postpart.


i més recentment han vingut temps de profunda reflexió i canvis interns a nivell personal i familiar, i altra vegada més formació i exploració interna, en aquest cas en l'ús de plantes enteògenes (com ayahuasca i altres), amb la música en els estats modificats de consciència, i el kundalini ioga, entre altres.

torno ara, amb tot aquest nou bagatge i el d'abans, amb la presència de sempre, amb plena disponibilitat i el cor obert a compartir camins i moments: acompanyant a ser, i aprenent a ser.

Isabel Vidal Font
info(@)doula.cat