el meu camí

l'any 2004, immersa en la vivència de la criança dels meus dos fills, vaig descobrir que existia una figura especial, que acompanyava a les dones en aquesta etapa tan especial i sensible.

llavors al nostre país, pràcticament ningú sabia què eren les doules, i de fet, em vaig formar en la que va ser la segona promoció de doules a casa nostra. Érem poques, i ens va tocar fer una bona tasca de difusió escrivint articles, fent xerrades, explicant moltes vegades què podíem aportar. 

des de llavors, durant un grapat d'anys he après i experimentat en la pràctica què vol dir i què implica estar al costat de dones i famílies en un moment tan important de les seves vides, i tot el que aporta l'acompanyament amorós i silenciós en un part a casa, durant l'embaràs i també al postpart.

al mateix temps les meves inquietuds m'han anat portant a formar-me en diferents àmbits de les teràpies naturals, eines que encara avui em són de gran utilitat.

després d'una etapa molt activa com a doula d'embaràs, part i postpart a Girona, i de ser part de l'equip que va donar forma a la Asociación Española de Doulas (AED), durant un temps he estat una retirada, tot i seguir fent acompanyaments.

i més recentment ha vingut una etapa de profunda reflexió i canvis interns a nivell personal i familiar, i altra vegada un temps de formació i exploració, en aquest cas en l'ús de plantes enteògenes (com ayahuasca i altres), de la música en els estats modificats de consciència, de kundalini ioga, entre altres.

torno ara, amb tot aquest nou bagatge i el d'abans, amb la meva presència de sempre, amb plena disponibilitat i el cor obert a compartir camins i moments: acompanyant a ser, i aprenent a ser.

Isabel Vidal Font
info(@)doula.cat