doula

considerar el néixer i el morir com a fases d'un mateix cicle, ens fa apropar al Misteri de la Vida amb la consciència de com és d'important honrar i tenir cura d'aquests moments sagrats. 


la doula en el naixement
 
...com a doula amb més de 18 anys d'experiència en l'etapa tan delicada i sensible com és rebre una nova vida, puc estar al vostre costat durant l'embaràs i la preparació per a la rebuda del bebè, en qualsevol de les formes que pugui tenir (biològic, adopció, etc). 

també ofereixo suport durant el postpart immediat i criança: assessoria d'alletament, reorganització familiar, adaptar-se a la nova situació, son i alimentació... i també cura de l'ànima i el cos en cas d'haver viscut alguna situació traumàtica o pèrdua durant l'embaràs o el part. 

durant l'embaràs i el postpart passen moltes coses noves i desconegudes, que es poden resoldre comptant amb algú que animi a treure els propis recursos i poder personal. a més, sentir-se sostinguda i acompanyada en aquests moments tan intensos i sensibles és clau per a poder-ne gaudir plenament. la funció de les doules avui és similar al que es tenia des de la mateixa xarxa social i familiar extensa fa algunes generacions: aquelles dones -de la família o no- que estaven a prop de la mare novella vetllant pel seu benestar i necessitats.

* a l'embaràs, per comprendre i aprofitar els canvis que es donen amb la maternitat/paternitat,  recolzament en moments de crisis/canvis familiars, ajustar les vivències de la parella respecte la nova família

 * durant el postpart: assessorament en alletament, acompanyament en la recerca de la nova identitat: la dona-mare, espai amorós per acollir ferides del part: físiques i emocionals.
dol per la pèrdua d'un bebè, maternitats no convencionals: adopció, acolliment...
en tot moment la prioritat és que la família guanyi harmonia i felicitat, i que les novetats i dificultats que puguin sorgir tinguin un espai per ser abraçades i cuidades.

* i al part? està demostrat en estudis científics que la presència d'una doula, (acompanyament continuat durant tota la gestació fins al postpart) redueix l'índex d'intervencions mèdiques necessàries per la seva bona evolució.

Per saber més coses sobre les doules en la maternitat, aquí pots llegir articles i visitar altres webs.


la doula en les pèrdues i els dols...

al llarg de la vida experimentem pèrdues de tot tipus: familiars propers, parella, feina, projectes... simplement succeeixen fets que mouen i trasbalsen profundament, i ens porten a qüestionar creences, compromisos i decisions. 

t'ofereixo la possibilitat d'acompanyar-te, ajudant a sostenir i transitar moments de confusió, tristor, desencís, incerteses... ja que donar un espai i un temps a les emocions, a deixar-se abraçar, a ser escoltat sense judicis i amorosament és una via per recuperar la confiança en la vida i en un mateix.


la doula en el procés de morir...

i també si estàs apropant-te al procés final de la vida: aportant serenitat, recordant-te la capacitat de connectar amb la transcendència des de la presència, i obrint espais per preparar internament i externament aquest moment de misteri.

en aquest procés és de vital importància tenir cura de les vivències i emocions, ja que és el moment de concloure i deixar resolt aquelles qüestions que facilitaran emprendre el viatge i morir amb lleugeresa.*consulta prop de Girona, possibilitat de visites a domicili a la zona, i també online.

més info:
isabelvidalfont@doula.cat
647 903 252

Entrades populars d'aquest blog

re-començar

cercle infinit

meditar