embaràs, part i postpart

durant l'embaràs i el postpart es plantegen reptes i dubtes, passen moltes coses noves i desconegudes, i molts cops es poden resoldre comptant amb algú que animi a treure els propis recursos i poder personal. a més, sentir-se sostinguda i acompanyada en aquests moments tan intensos i sensibles és clau per a poder-ne gaudir plenament.

la funció de les doules avui és similar al que es tenia des de la mateixa xarxa social i familiar extensa fa algunes generacions: aquelles dones -de la família o no- que estaven a prop de la mare novella vetllant pel seu benestar i necessitats.

com que culturalment, amb l'evolució cap a les famílies nuclears aquesta xarxa ha anat perdent força, d'aquí que ha sorgit el fer de les doules com una cobertura d'aquest buit. Així doncs, la doula aporta recolzament, escolta sense judicis, cura de les emocions, informació... una mà amiga al mateix temps que formada i professional.


* a l'embaràs, si busques
- comprendre i aprofitar els canvis personals que es donen amb la maternitat/paternitat
- recolzament en moments de crisis/canvis familiars 
- ajustar les vivències de la parella respecte els fills i tots aquests canvis
- resoldre dubtes i orientació en la recerca de recursos


* durant el postpart
- assessorament en alletament
- acompanyament en la recerca de la nova identitat: la dona-mare
- espai amorós per acollir ferides del part: físiques i emocionals.
- búsqueda de respostes per viure la maternitat/paternitat plenament
- dol per la pèrdua d'un bebè
- maternitats no convencionals: adopció, acolliment...
- criança: vincles, temes pràctics i organitzatius, convivència, son, alimentació...


* i al part? 
està demostrat en estudis científics que la presència d'una doula, (o acompanyament continuat durant tot el procés de gestació fins al postpart, inclós el part) redueix l'índex d'incidències i d'intervencions mèdiques necessàries per la seva bona evolució.
actualment al nostre país la majoria dels parts passen als centres hospitalaris, i malauradament en aquest àmbit les doules no són reconegudes i no s'hi permet gairebé mai la seva presència. En canvi, si es tracta d'un part a casa, l'opció de comptar amb una doula, a més de la llevadora, és una opció lliure de cada família.Per saber més coses sobre les doules en la maternitat,  

si tens qualsevol pregunta, 
o desitges que t'acompanyi, 
contacta sense compromís!
info(@)doula.cat /  647 903 252